НОВИНИ

Книжният пазар от "Славейков" се премести срещу х-л "Рила"

С началото на проекта за обновяване на зоната на ул. "Граф Игнатиев", започнаха и ремонтните дейности на площад "Славейков". Книжният пазар е преместен за периода на ремонта.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева
10:34, 02.05.2018
11598
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Проектът за изграждане, възстановяване и обновяване на зона 2 в Централна градска част започна, а с него и преместването на книжния пазар от площад "Славейков" към градинката срещу хотел "Рила", където обаче потребителите смятат, че няма място за всички продавачи на книги.

Вили - потребител: Така като гледам само определена част от сергиите биха могли да се поберат тук.
Пламен Божилов - книжар: Обръщахме внимание на съоръженията, които ще бъдат монтирани. Тук в момента могат да се преброят 15-20 сергии, преди ремонта бяха 60.
Росен Петров - потребител: Много е тясно. Може би в един момент и там, и тук ще се продават книги.

Основните опасения на продавачите на книжния пазар са, че след приключването на ремонта на площад "Славейков", сергиите може да бъдат по-малко на брой и в по-малки мащаби.

Димитър Димитров - книжар: Както е дадено по план проект ми изглежда прекалено малко, по-скоро декоративно, отколкото функционално. Броят на масите, както се говори - 15, е прекалено малък. Тези будки, които видях, те са малки и можеш да изложиш само 5-6 заглавия.

Книжарите остават с надеждата, че потребителите бързо ще свикнат с преместването на книжния пазар.

Димитър Димитров - книжар: Който се интересува и обича книгите, не е много далеч, 5 минути повече път е, да заповядат.

В реновирания си вариант площад "Славейков" включва повече зелени площи и запазването на скулптурата на баща и син Славейкови. А как ще изглежда цялостно обновеното пространство, ще се уверим след приключването на ремонта. Дотогава любителите на четенето могат да търсят любимите си заглавия в градинката срещу хотел "Рила".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Президентът Румен Радев ще участва в честванията за 6 май
​Президентът Румен Радев ще участва в честванията за 6 май
Фейсбук въвежда нова политика за сигурност
Фейсбук въвежда нова политика за сигурност