НОВИНИ

Кои са най-предпочитаните места за пикник на открито във Варна през есента?

В традиционната ни рубрика "ТОП 5" днес ще ви покажем най-предпочитаните места за пикник във Варна и региона през есента. Ето как варненци и гостите на града подредиха любимите си места за забавление на открито.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
18:00, 22.10.2017 (обновена)
14780
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

На пето място в класацията зрителите на БНТ 2 поставиха парка "Владислав Варненчик". Той се намира в едноименния квартал на Варна и е място където се срещат история и природа. Паркът е проектиран от Антон Новак, дарил на варненци Морската градина, а с богатството си от над 50 вида дървета и храсти се превръща в истински оазис в сърцето на един от най-оживените търговски и жилищни райони на град Варна.

На четвърто място в класацията се нарежда крайбрежната алея във Варна. Макар традиционно плажната ивица да е най-предпочитана от туристите в горещите летни дни, жителите на Варна често я посещават през всички сезони. В хубав ден като днешния плажът е прекрасно място за почивка със семейството.

Кремена Тодорова: "Атмосферата. Много е приятно и е чисто. Няма много хора. Не е като лятото, така че е по-спокойно."

Третото най-харесвано място за пикник около Варна е Аспаруховият парк. С ролери, велосипед или пеша достъпът до парка е лесен и приятен.

Второто място е отредено на природният парк "Златни пясъци". Само на няколко километра от Варна паркът привлича с красивите еко пътеки, които през есента са особено живописни, както и със скалния манастир "Аладжа".

Зрителите на БНТ 2 поставиха на първа позиция Морската градина във Варна като най-предпочитано място за пикник през уикенда.

Морската градина във Варна се оказва любимо място за почивка и пикник най-вече заради лесния достъп до нея. Поддържани поляни, удобни пейки и красива гледка към морето – какво повече е необходимо за един незабравим пикник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди полицаи от цялата страна протестираха в София
Хиляди полицаи от цялата страна протестираха в София
Русия обвини Запада в „бомбен килим“ над Ракка
Русия обвини Запада в „бомбен килим“ над Ракка