Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Колегата ни Иво Никодимов остава под наблюдение във ВМА

Журналистът от БНТ и водещ на „Денят започва“ Иво Никодимов остава под наблюдение във Военномедицинска академия, където беше приет вчера, след като трима души го нападнаха в Борисовата градина. Състоянието му е стабилно, но има наранявания по лицето. Медицински екипи провеждат поредица от изследвания дали има вътрешни травми.

от БНТ
06:23, 26.07.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

МВР работи по версията за хулигански подбуди за нападението. Още снощи патрулите в парка са получили специален инструктаж, още повече, че това е второ нападение в рамките на два последователни дни в Борисовата градина. Засега разследващите не намират връзка между посегателството срещу журналиста и побоя над нотариус Механджийска и дъщеря ѝ ден преди това.

;

Според полицията нападателите на Иво Никодимов може да са от известния им криминален контингент, може дори да са непълнолетни.

;

БНТ остро реагира на посегателството срещу Иво, не само защото е наш колега, но и защото в страната ни всеки трябва да се чувства сигурен. Десетки приятели, колеги и журналисти и от други медии изказваха през целия ден подкрепата си за Иво.

;

Самият той изрази благодарност за съпричастността във фейсбук и написа, че с „тази подкрепа ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са пострадали от обезумели побойници“.

;

За съжаление мястото на нападението е станало на алея в парка, където няма видеонаблюдение. Затова от снощи МВР издирва всички възможни камери, независимо чия собственост са, и иззема всички възможни записи, така че да се провери дали някоя от тях не е запечатала нападателите.

Отцепен беше голям периметър от Борисовата градина и екипите на полицията претърсваха за улики за престъплението. Ако някой е бил свидетел или има информация за извършителите на непредизвиканата агресия, нека се обади на телефон 112 или в Българската национална телевизия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Съдът ще разгледа мерките за неотклонение на задържаните за трафик на хора
Съдът ще разгледа мерките за неотклонение на задържаните за трафик на хора
Състезателите от олимпийския ни отбор по физика се завърнаха от Индонезия
Състезателите от олимпийския ни отбор по физика се завърнаха от Индонезия