НОВИНИ

Все още се издирват нападателите на нотариус Веселина Механджийска и дъщеря ​ѝ​

Все още се издирват извършителите на другото нагло нападение в центъра на столицата от вчера. Нотариус Веселина Механджийска и дъщеря ѝ, които бяха жестоко пребити вчера, са в добро общо състояние и ще бъдат изписани от болница до няколко дни. Двете жени са контактни, но силно изплашени. Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев не изключи побоят да е свързан с отказана сделка. Висшият адвокатски съвет остро осъди посегателството.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
19:36, 25.07.2017
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

И двете жени са получи жестоки удари в лицевата част. Охлузванията показват, че нападателите са влачили нотариус Веселина Механджийска и дъщеря й по земята. След обстойни прегледи и изследвания лекарите предприемат действия, за да бъдат премахнати белезите. До 2-3 дни и двете жени ще се приберат у дома.

доц. Желю Димов, нач. на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛ "Св. Анна": Дамите са в добро общо състояние, контактни, адекватни. Единственото, което е, е това, че са изплашени много и в стрес от цялата тая ситуация. Ще бъде направена и среща с психолог. Освен това следствените органи вчера идваха следобед и си поеха случая, това си е техен проблем. - Тоест те успяха да разкажат? - Разказаха всичко, да, всичко им разказаха.

Колегите в офиса на нотариус Механджийска днес запазиха мълчание. Председателят на Съвета на нотариусите Димитър Танев разказа, че познава Механджийска от близо две десетилетия като праволинейна в своята работа и досега жалби срещу нея не са постъпвали. Не изключи обаче нападението да е заради отказана от нея сделка.

Димитър Танев, председател на Съвета на нотариусите: Приемам, че е възможно това да стане, защото нотариусът с един свой отказ, с едно становище, действително би могъл да увреди нечии интереси. И това става всъщност непрестанно. Нотаирусът е лице, за което в законите е дефинирано, че му е предоставена възможността да упражнява държавни функции, той е един вид държавен служител, той е един вид държавен служител. И всяко посегателство спрямо него и неговата физическа цялост е неуважение към държавността.

Висшият адвокатски съвет също излезе с декларация, която определя посегателството като директна атака срещу демократичните устои. Юристите отправят призив извършителите и евентуалните поръчители да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Знаете, че хора, които отиват с качулки на такива места, където няма камери - те са се подготвили да не бъдат намерени. Но правим всичко възможно и много се надявам да успеем да ги намерим, защото това е... срещу две дами да нанесеш побой, те са бити - както ми казват колегите - знаят къде да удрят - това просто не може да се търпи.

Вътрешният министър не коментира версиите за нападението, по които МВР работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
25,6 милиона лева ще струва Домът на Пловдивската опера
25,6 милиона лева ще струва Домът на Пловдивската опера
Член на НФСБ е сред задържаните на АМ Тракия за трафик на мигранти
Член на НФСБ е сред задържаните на АМ "Тракия" за трафик на мигранти