НОВИНИ

МВР с конкретни мерки срещу зачестилите случаи на агресия

Вътрешният министър Валентин Радев свика на спешно заседание шефовете на районните полицейски управления в София заради зачестилите случаи на агресия. Още от тази вечер столичната полиция променя охраната в района около Борисовата градина, съобщиха за БНТ от МВР.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
23:00, 25.07.2017
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

От Първо районно управление в София, което следи за сигурността в Борисовата градина, са отчели, че в последните месеци инциденти там не е имало. Въпреки това полицията ще проверява лица от криминалния контингент. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов след продължилата повече от час извънредна среща на ръководството на ведомството и началниците на полицейски управления в София.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Поставихме задачи на колегите, всички начални на РПУ-ата бяха тука, поставихме задачи свързани с работата по контингента, който попада в профила, който получихме от пострадалия. Предстои много работа, тъй като това е едно безмотивно престъпление по хулигански подбуди най-вероятно.

Според разследващите, нападението над двете жени вчера е по-скоро свързано с тяхната работа, а побоят над колегата ни от днес е извършен най-вероятно по хулигански подбуди. Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, с които да бъдат избегнати подобни инциденти. Радев цитира и случая с нападението на полицай от близките дни.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Така не могат да посягат на граждани, както и срещу полицаи, без проблем човек с нож тръгва срещу униформени, които общо взето се грижат за нас и се предполага, че трябва да ни пазят. Знаете за случая и полицая се е защитил по нормалния начин.

На спешната работна среща екипите на МВР са обсъдили варианти за предотвартяването на бъдещи инциденти. Още от тази вечер е заселена охраната в района около Борисовата градина и Софийския университет.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Има указания за конкретна разстановка, обръщане на внимание на парковите пространства, знаете сега е летен сезон, там има и конни патрули, това е голяма територия, няма как да предвидим къде ще има инцидент.

От МВР призоваха гражданите да подават сигнали за нередности, когато станат свидетели на такива. Според разследващите днес минимум двама души са станали свидетели над посегателството срещу колегата ни Иво Никодимов. Нито един гражданин обаче не се е свързал със служителите на реда до този момент.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: В конкертния случай има лице, което е оказало помощ на пострадалия и използвам медиите да го призова да помогне по разплитане на случая.

Чувството на безнаказаност и несигурност може да бъде премахнато само с общи действия между гражданското общество и служителите на реда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състезателите от олимпийския ни отбор по физика се завърнаха от Индонезия
Състезателите от олимпийския ни отбор по физика се завърнаха от Индонезия
Враждуващи лагери в Либия договориха примирие
Враждуващи лагери в Либия договориха примирие