НОВИНИ

МВР работи по версията за хулигански подбуди за нападението срещу Иво Никодимов

Отново брутална агресия посред бял ден. Трима неизвестни нападнаха журналиста от БНТ, водещия на сутрешния блок "Денят започва" Иво Никодимов. Това стана този следобед около 15:00 часа в Борисовата градина. Иво е с наранявания по лицето, няма опасност за живота му. БНТ излезе с остра реакция срещу нападенията над граждани.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
20:00, 25.07.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Около 3:15 часа следобед Иво Никодимов минава през Борисовата градина, когато изневиделица е нападнат от трима души. Той е удрян брутално най-вече в главата.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Все още уточняваме точното място, където е станало, защото разбирате, че господин Никодимов не може да ни помогне с локализация на мястото, затова сме отцепили по-голям параметър и търсим всякакви следи и улики от извършителите. Информацията е основно от пострадалия, засега нямаме данни да има очевидци, търсим камери в района, ангажиран е целия ресурс на СДВР, в момента тук няма камери, тъй като няма как да има, тъй като това е алея от парка и дори няма осветление.

Маринов е категоричен, че няма данни Никодимов да е получавал заплахи за живота си, нито пък да е очаквал нападението.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Той не го свързва и с дейността, която извършва, защото не е разследващ журналист и той не се сеща за някакъв конфликт, който да доведе до тази хулиганска проява. Агресията е непредизвикана, нямаме данни да е с цел грабеж, така че работим по основната версия хулигански подбуди и необоснована агресия.

Веднага след нападението, Иво успява да се добере до сградата на националната телевизия, където му беше оказана първа помощ. След това беше откаран в спешния център на Военномедицинска академия.

Проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА: Има травми по лицето, които са в следствие на нанесения побой, които бих определил като животонезастрашаващи. Но той ще бъде приет в болницата за наблюдение, извършени са и сега се извършват високоспециализирани изследвания като скенер, за да се види дали няма увреждания на главния мозък, въпреки че няма никаква неврологична симптоматика - той ще бъде приет за наблюдение.

Случаят е докладван на Софийската районна прокуратура. Разпитват се свидетели и се очакват заключенията на лекарите за получените травми, обясниха от прокуратурата специално за "По света и у нас". СДВР разследва инцидента, като се извършват действия в условията на неотложност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След срещата в СДВР: Променят охраната в района около Борисовата градина
След срещата в СДВР: Променят охраната в района около Борисовата градина
Кога можем да обжалваме изравнителна сметка за парно
Кога можем да обжалваме изравнителна сметка за парно