НОВИНИ

Колко ще струва балът на абитуриентите тази година?

Остава по-малко от месец до абитуриентските балове. Завършващите са в трескава подготовка за специалния ден, който тази година излиза на родителите между 3 и 5 хиляди лева. Най-съществена част от разходите отиват за празничното облекло.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
11:00, 02.05.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Година на контраста. Така дизайнерите определят тенденциите в абитуриентските рокли. Момичетата стават все взискателни, а родителите предпочитат облеклото да е функционално, казват от модните къщи.

Вера Христова - собственик на модна къща: "Идват момичета, които искат изключително блестящи рокли, обемни, с много дантели, с пайети, с брокатен тюл. А другата крайност са момичета, които искат изключително изчистени рокли – без никаква орнаментика, само материя и красива кройка."

Около 500 лева е средната цена на празничната рокля тази година. Още толкова струват обувките, чантата и бижутата. Полина Георгиева вече е готова с облеклото. Визията ѝ струва около 1500 лева. Момичето смята, че с малко средства всеки може да се чувства значим на бала.

Полина Георгиева – абитуриентка: "Според мен дали роклята ще ми е 100 лева, дали ще ми е 500-600, дали ще ми е 2000-3000 няма значение. Зависи от човека, който си, и да прецениш кое ти стои добре. Защото може една рокля от 2000-3000 лева, която, ако не стои както трябва, не те подчертава, не изглеждаш добре в нея въобще, няма да си проличи цената ѝ."

Извън трескавата подготовка за бляскавата вечер Полина вече мисли за своето бъдеще. Младото момиче иска да се занимава със спортно право или спортна журналистика и се надява да я приемат в желания университет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Флашмоб оживи Тютюневия град в Пловдив
Флашмоб оживи Тютюневия град в Пловдив
Бивши служители на Пикадили ще си получат неизплатените заплати
Бивши служители на "Пикадили" ще си получат неизплатените заплати