НОВИНИ

​Комисията за енергийно и водно регулиране проверява Топлофикация - Габрово

Комисията за енергийно и водно регулиране влезе на проверка в Топлофикация - Габрово. В продължение на три дни, експертите ще направят комплексна ревизия на всички документи и лицензията на частното дружество. До това се стигна по изричното настояване на кмета на общината и след граждански протест, тъй като през целия отоплителен сезон Габрово продължава да е на студено.

bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 21.02.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

От края на миналата година, ръководството на Топлофикация-Габрово сякаш е изчезнало, убедени са всички габровци, които миналата седмица излязоха на масов протест. По думите на кмета, до момента от дружеството няма официален отговор каква е причината за честите и сериозни аварии, които оставят габровци на студено през цялата зима. На десетките писма на общината до различни държавни органи засега отговори само ДКЕВР, като изпрати четирима експерти на проверка.

Таня Христова, кмет на община Габрово: „Това е комплексна проверка. Очакваме и ще насочим към председателя на комисията молба за организиране на среща на територията на комисията между нас и между представители на „Топлофикация"!"

След седмица мълчание, днес от „Топлофикация - Габрово заявиха за „По света и у нас", че топлоподаването в целия град вече е възстановено, а причина за поредното спиране отново е била авария. На въпрос ще бъдат ли обезщетени абонатите, отговориха така:

„Ами, аз не мога да ви отговоря на този въпрос, защото ръководството сега решава този въпрос, но мисля, че, да, ще бъдат!"
- Кой отговоря и кой ще поеме отговорност?
"Ами..кой ще поеме отговорност? Най-вероятно изпълнителният директор."
- А той как се казва?
"Калин Ангелов!"
;

Абонатите на Топлофикация обаче са категорични, че и днес радиаторите им са почти студени. Затова, часовете в някои училища са намалени.

Инж. Васил Христов, директор на ПТГ „Д-р Никола Василиади": „Температурата на водата е сравнително ниска, някъде около 50 градуса не повече. Отоплението не е качествено. Това е безотговорност, некоректност!"

Резултатите от проверката на ДКЕВР се очаква да бъдат готови до края на месец март. Проверка започва и енергийното министерство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сумата за обезщетение от Топлофикация София ще бъде описана във фактурите
Сумата за обезщетение от "Топлофикация София" ще бъде описана във фактурите
Работник пострада при срутване в рудник „Ораново
Работник пострада при срутване в рудник „Ораново"