НОВИНИ

Работник пострада при срутване в рудник „Ораново"

Инцидент с работник в рудник „Ораново” стана в ранните следобедни часове днес. При обрушване на скална маса в една от галериите в рудника под земята се откъсва скален къс. Пострадал е 33-годишен миньор.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград А. Сукалинска, Сп. Попхристов
17:37, 21.02.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Инцидентът е станал на 400 метра под земята в една от галериите. 12 работници от първа смяна са извършвали обрушване на ската в галерията, когато скален къс се отцепва. Най-близо до мястото е 33-годишен миньор, който успява да отскочи, за да не бъде затрупан от скалния къс. Камъкът пада върху крака на работника и счупва подбедрицата на левия му крак. Мъжът е закаран в благоевградската болница, където му е оказана медицинска помощ. Пострадалият отказа да разкаже какво точно се е случило.

д-р Илияна Тасева, травматолог
"Засега е в стабилно състояние, ще се проведат консултации, ще се подготви за оперативно лечение.... Не мога да ви давам повече информация."

Специалисти от Инспекцията по труда в Кюстендил пристигнаха на място, за да проверят обстоятелствата около инцидента и условията на труд в мината. Миньори се страхуват да говорят за условията на труд под земята. Бивш работник обаче призна:

”А бе не е най-доброто.”

От пресцентъра на Главната инспекция по труда казаха, че резултатите от проверката ще бъдат съобщени до няколко дни. Припомняме, че през месец май миналата година двама работници пострадаха тежко при срутване на земна маса в мината, а през 2013-а година отново при срутване загинаха четирима работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Комисията за енергийно и водно регулиране проверява Топлофикация - Габрово
​Комисията за енергийно и водно регулиране проверява Топлофикация - Габрово
В Турция започна процес за убийството на сержант, станал герой в нощта на метежа
В Турция започна процес за убийството на сержант, станал герой в нощта на метежа