НОВИНИ

Конкурс за коледна украса в Бургас

С наближаването на Коледа празничният дух отново завладява Бургас с организирането на деветия пореден конкурс за най-оригинална външна украса. Десетки предложения вече се надпреварват в инициативата "Да украсим Бургас", като в нея участват търговски обекти, институции, болнични заведения,жилищни блокове и учебни заведения.

bnt avatar logo
от Мария Салабашева
11:48, 12.12.2015
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

За 6-ти път колективът на детска ясла "Бургаско детство" участва в конкурса за коледна украса. Малчуганите сърцато се включват в изработването и поставянето на декорацията, като всеки път добавят и нови елементи. Истинската красота обаче засиява след залез, когато дворът на детското заведение се превръща в коледна приказка.

Антоанета Кисьова - директор на детска ясла "Бургаско детство": Много е хубаво, когато съвсем непознати хора, минувачи спират, поздравяват ни, искат да се снимат. За нас наистина това е едно удовлетворение за труда и ентусиазма ни."

Участието в надпреварата е лесно и включва само две стъпки - да се снима украсеното място, а снимките да се изпратят до 20 - ти декември на посочения от общинската администрация имейл адрес.Популярността и позитивната насоченост на конкурса печелят все повече почитатели.

Йорданка Ананиева - зам. кмет по култура и образование: "Усещането, че принадлежиш към една общност, в случая един град, за който всички допринасяме да бъде по - успешен и красив и полагаме усилия за това - е наистина прекрасно усещане. Същото е, когато правим това и в нашия дом."

Всяка година участниците в конкурса "Да украсим Бургас" стават все повече. Най - оригиналните предложения ще бъдат селектирани от специална комисия, като победителите ще бъдат наградени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителност за бедни българи в Босилеград
Благотворителност за бедни българи в Босилеград
Да съхраниш традициите
Да съхраниш традициите