НОВИНИ

Константин Проданов: Мажоритарният вот беше пиар акция на ГЕРБ

10-годишната абсолютна давност срещу вечните длъжници е стъпка, която няма да реши проблема. По-важен е законопроектът за фалита на физическите лица, коментира председателят на АБВ Константин Проданов в студиото на "Денят започва". Той сподели още, че да се иска внос на нискоквалифицирани работници е изключително лош сигнал за българските работници, които са в чужбина и граничи с национално предателство. Вижте цялото му изказване във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 23.06.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Константин Проданов, председател на АБВ: По-важен е законопроектът, който има АБВ - закон за фалита на физическите лица, не просто да се въведе давност, а да се даде възможност на физическите лица да обявяват фалит, за да не се получават парадокси длъжници да бъдат преследвани в гроба. Давността е стъпка, но няма да реши проблема.

В студиото на БНТ Проданов коментира и проблемът с липса на достатъчно работна ръка при туризма в България. Ето какво каза той:

Константин Проданов: Според мен нищо няма да решим. Едно е това, което се прие преди около година за внос на ИТ специалисти, за които наистина може да има недостиг. 500 лева не е логично за човек с два езика, който ще набива крак по 12 часа. Единственото логично е това, което предлагат синдикатите, колективно договаряне на заплатите по браншове. На българския работник се гледа като на носна кърпичка, която много лесно може да бъде сменена. Това е политика, която граничи с национално предателство. Вместо да предприемем политика за задържане и връща не нашите работници, ние вместо това да казваме ами това е ситуацията, нищо друго не може да направим и да внесем украинци, молдовци. Това дори води до подмяна на генофонда на страната.

По темата за мажоритарния вот председателят на АБВ сподели, че е било като ПР ход на ГЕРБ

Константин Проданов: "Беше ясно, че няма да мине това, но ГЕРБ го направи малко като ПР акция, за да покаже,че изпълнява волята на народа. Абсолютното мнозинство с два тура е краен вариант, който не съществува в Европа. Мажоритарния вот като цяло води до такива изкривявания. Най-пресният пример е победата на Еманюел Макрон.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков стана първият българин избран в Драфта на НБА
Александър Везенков стана първият българин избран в Драфта на НБА
Жителите на кв.Рудничар в Перник излизат на протест пред НС
Жителите на кв."Рудничар" в Перник излизат на протест пред НС