НОВИНИ

Космически лагер за деца в Камчия

В комплекса "Камчия" за децата, дошли на лагер, днес започна истинска космическа смяна. Тя е под ръководството на четирима космонавти, сред които Георги Иванов, и на Йосиф Давидов - инструктор на Юрий Гагарин. Децата ще имат занятия в спускаемия космически апарат "Союз - ТМА", който се намира в Авиокосмическия център на лагера. При полет в космоса сътрудничеството е най-важното, на което трябва да научим децата, подчерта Йосиф Давидов.

bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 02.08.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Йосиф Давидов е подготвил 94 от 116-те космонавти в руските програми. Той е човекът, обучавал Юрий Гагарин как да реагира в рискови ситуации. Пред него след полета си Гагарин признава и кога се е уплашил - когато е застанал пред хилядите си посрещачи.

Йосиф Давидов, инструктор на Юрий Гагарин: Беше човек с открита душа, отворена за целия свят. И светът му отвърна по същия начин. И затова, докато е живо човечеството, ще е жив и Юрий Гагарин.

Четирима космонавти участват в лагера „Космосът и ние". И четиримата смятат, че освен научните постижения, космическите програми показват и колко е важно сътрудничеството.

Думитру Прунариу, Румъния: Международната космическа станция е най-ценното космическо достижение на човечеството досега, където работим заедно.
Георги Иванов, България: Оттогава досега виждате какъв огромен скок на развитието, на техническия прогрес.
Павел Виноградов, Русия: За оръжие се харчи много повече, но човечеството се движи по спирала и сме на такъв етап, че свикнахме с полетите в космоса. Но той крие много изненади.
Берталан Фаркаш, Унгария: Винаги казвам, че космосът е на всички и за всички. И оттам граници не се виждат.

Амбицията на космическия екип е да провокира у децата, с които ще работи, любопитство, желание да учат и да откриват света около себе си - на земята и в космоса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка спечели 68 милиона от лотария в Испания
Българка спечели 68 милиона от лотария в Испания
Тежка катастрофа затвори за няколко часа пътя Варна-Балчик
Тежка катастрофа затвори за няколко часа пътя Варна-Балчик