НОВИНИ

Красимир Каракачанов и Нено Димов присъстваха на Празника на билките и туризма

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов смята, че българското председателство е добро представяне на страната ни пред Европа и европейските институции. Това заяви той пред журналисти на Айдушкото сборище край троянското село Балканец, където присъства на Празника на билките, планината и туризма. Според Каракачанов България трябва да бъде достатъчно активна и натрупаните по време на председателството позитиви трябва да се използват в полза на българските граждани. Той обаче призна, че проблем със сигурността има.

bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 30.06.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Основният проблем е следният - ако политическите партии не се отучат от навика да купуват цигански гласове, да хрантутат цигански босове, които след това им осигуряват гласовете, тези хора ще продължават да се чувстват безнаказани, силни и ще продължават да правят безобразията си. Това е истината. Всичко друго са хубави приказки. Полиция ли няма? Полиция има, но трябва да ѝ дадем сила със закона, да може да употребява всички средства, за да озаптява тези по улиците, които беснеят.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, който днес присъства на Празника на билките, планината и туризма в Троянско заяви, че при създаденатата от проливните дъждове на места в страната бедствена ситуация съществува добра координация между държавните институции. Министърът умери, че нивата на язовирите, които МОСВ държи под наблюдение са достатъчно ниски, за да могат да поемат необходимото количество вода.

Нено Димов: Оня ден подписах графика за юли месец, като всъщност голямата сложност е да бъде направен баланс между нуждите, които ще има за напояване, за питейни нужди и пр. от една страна, и от друга – нивото да е толкова ниско, че да може да поеме водите, които идват в момента.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Нобелови лауреати създадоха мъртва вода
​Нобелови лауреати създадоха "мъртва вода"
​Наводнения в цяла Сърбия, евакуация в някои части на страната
​Наводнения в цяла Сърбия, евакуация в някои части на страната