НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Една галерия на 80 - адресът е неизменен - улица "Раковски" 125. Паметник на Джони Холидей се извиси в селцето Вивие, на финала на снимките е най-новият български филм - „Далеч от брега”. В сезона на сватбите - да надникнем в ритуала на австрийците. Мегън Трейнър не се готви за лятна почивка, а напротив - подготвя третия си студиен албум...

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:15, 30.06.2018
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Една галерия на 80 - адресът е неизменен- улица Раковски 125. Галерията, която сега носи името „Райко Алексиев” е построена по инициатива на Съюза на дружествата на художниците и именно тук през 1940-та организират първата обща художествена изложба.

Паметник на Джони Холидей се извиси в селцето Вивие, Югоизточна Франция. Фенове осигуриха средствата за издигането му и избраха това място за да се събират в памет на големия Холидей. На откриването пристигна внушителна група мотористи и над 2000 почитатели.

На финала на снимките е най-новият български филм - „Далеч от брега”. След Потъването на Созопол нямаме търпение да видим новия филм на Костадин Бонев. По сценария работят с Никола Петков и Евгений Кузманов, автор на романа „Чайки далеч от брега“, цензуриран и скрит през 80-те. В малък провинциален театър актьорите репетират новата пиеса на нашумял български писател. Но скоро събитията от сцената ще се пренесат и извън нея.

В сезона на сватбите - да надникнем в ритуала на австрийците. Изложбата на фотографа Бони Бонев пред Народния театър въвежда в различното тайнство.

Мегън Трейнър не се готви за лятна почивка, а напротив - подготвя третия си студиен албум. Носителката на Grammy вече направи изненада с пилотния сингъл No Excuses.Мегън Трейнър се завръща триумфално след изключително тежък етап в кариерата си - втора операция на гласните струни и четири месеца забрана от лекарите да говори. Очакваме Treat Myself в края на лятото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради Брекзит: Все повече британци искат чуждо гражданство
Заради Брекзит: Все повече британци искат чуждо гражданство
30-годишен шофьор загина при тежка катастрофа между Твърдица и Гурково (ВИДЕО)
30-годишен шофьор загина при тежка катастрофа между Твърдица и Гурково (ВИДЕО)