НОВИНИ

Театър пред театъра: Концерт-спектакъл "България благословена земя"

За втора поредна година Народният театър "Иван Вазов" ще закрие сезона под открито небе. Началото е довечера с "България благословена земя" - концерт-спектакъл, който е част от закриващата програма за финала на Българското европредседателство. За разказва Цанка Николова.

Цанка Николова
от Цанка Николова
08:57, 30.06.2018
Чете се за: 00:43 мин.
Още

До 8 юли почитателите на театъра ще могат да се насладят на любими заглавия от репертоара на Народния театър, като Калигула, Животът е прекрасен, Сако от велур и Опит за летене. На сцената под звездите ще гостуват и Театър "София" и Театър "Българска армия" с "Госпожа министершата" и "Швейк". Всички спектакли са с начален час 21:30, а всяка вечер представлението е различно.

Николай Урумов, актьор: Има по-голяма непринуденост, когато си навън. Няма ги лъскавите амурчета горе, няма ги меките фотьойли вътре в салона, няма ги кулисите, зад които да се крием ние и предполагам, че всичко това ще даде една по-голяма близост и по-жив спектакъл.
Стоян Радев, режисьор на постановката "Опит за летене": На открито някак се връщаме в зората на театъра, когато той е бил на площада, когато хората са се събирали и са гледали на театралното действие като на празник.

Сцената е над 7 тона, трибуната - над 50, а 16 души работят върху нейната визия.

инж. Емил Марков, технически директор на НТ "Иван Вазов": Разстоянието между редовете вече е един метър и височината между редовете е 25 см, което е по-различно в сравнение с миналата година.

Трибуната тази година предлага и повече места: над 1100 почитатели на театъра ще могат да усетят магнетичната атмосфера на сцената под звездите пред Народния театър "Иван Вазов".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Трус с магнитуд 6,1 разлюля тихоокеанското крайбрежие на Мексико
​Трус с магнитуд 6,1 разлюля тихоокеанското крайбрежие на Мексико
​Отпада таксата за детските градини в община Камено
​Отпада таксата за детските градини в община Камено