​Отпада таксата за детските градини в община Камено

Отпада таксата за детските градини в община Камено по решение на кмета. Очаква се то да бъде гласувано на следващата сесия на местния парламент. Майките от Камено няма да плащат и за детската млечна кухня.

от Юлиана Шопова
08:44, 30.06.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

На територията на община Камено има 7 детски градини. Само в град Камено детското заведение посещават над 160 деца. До сега родителите са плащали символични такси, но сега и те ще отпадат.

Донка Димитрова - директор на ЦДГ "Слънце": "Има много семейства, които задържат децата си, заради това, че нямат средства, а трябва да бъдат облечени все пак и причината затова са паричните средства. Така, че това ще бъде един много голям плюс мисля, че ще се допълнят и групите."

Младите семейства в община Камено също ще бъдат облекчени и с безплатна детска млечна кухня. Храната за седмица на дете излизаше 6 лева.

- "Не бих казала, че ни тежи. То за децата никога не ни е утежнявала, но ако е безплатно е добре, защото има майки които са затруднени."

- "Да улеснение ще е за всички градините и кухните да са безплатни."

На следващата сесия на общинския съвет в Камено, кметът ще внесе докладна записка,с която да отпадат таксите в детските градини и млечната кухня.

Жельо Вардунски - кмет на община Камено: "Имаше родители, които въпреки минималната такса виждаха проблем за плащането, като децата не посещаваха детските градини имаме доста бедни семейства."

Децата от Камено след 6-годишна възраст също ще могат да посещават детска градина безплатно до началото на септември, когато ще прекрачат прага на училището.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Театър пред театъра: Концерт-спектакъл България благословена земя
Театър пред театъра: Концерт-спектакъл "България благословена земя"
България символично предава председателството на Съвета на ЕС на Австрия
България символично предава председателството на Съвета на ЕС на Австрия