НОВИНИ

Красимир Велчев от ГЕРБ: Има атака срещу Пламен Георгиев

Има целенасочена атака срещу председателя на КПКОМПИ Пламен Георгиев като нейната цел е да се компрометира антикорупционната комисия. Така смята заместник-председателят на парламентарната група и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Красимир Велчев. В предаването "Денят започвас Георги Любенов" той защити тезата, че разкритията срещу Георгиев са част от действия за отслабване на националните институции.

bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 13.07.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ: Не зад всички данни, които излизат има достатъчно доказателства. Понякога такива данни се изкарват, за да се компрометира даден човек или комисия.

Велчев заяви, че за него Пламен Димитров е "много качествен човек" и добави:

Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ: Има интереси институциите да не са с достатъчно авторитет и целенасочено се действа срещу това, защото ако институциите са слаби и държавата е слаба.

По повод решението на ГЕРБ да създаде етична комисия Велчев обясни, че нейната задача няма да е да прави разследвания, а да разглежда обвиненията срещу представители на партията от "чисто човешка страна", от морална гледна точка.

Красимир еълчев, зам.-председател на ГЕРБ: Създаването на комисията се налага от проблемите на обществото. В България има един основен проблем - липсата на достатъчен контрол във всяка сфера. Дори поставяме въпрос дали има достатъчен контрол върху контролните органи. Кой контролира контролните органи?

Вижте целия разговор във видеото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С рафтинг лодки и каяци чистят Струма
С рафтинг лодки и каяци чистят Струма
Ремонтът на паметника на връх Шипка ще приключи предсрочно
Ремонтът на паметника на връх Шипка ще приключи предсрочно