НОВИНИ

Специалисти работят с агресията при децата

Вече една година специалисти от сферата на образованието и социалните дейности, полицейски служители и психолози работят с учители в училищата от район "Овча купел". Целта е установяване и превенция на противообществени прояви в поведението на подрастващите.

bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 13.07.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Децата, престъпили общоприетите граници, не заслужават наказание, а корекция в своето поведение. Това е основният принцип в работата на Комисията по противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към Столична община в район "Овча купел".

Христина Семерджиева, Председател на комисията по противообществени прояви на малолетни и непълнолетни: Важните теми, които бяха засегнати през цялата година, са свързани с насилието, наркотиците, безопасността по пътищата. Нашето желание е не само превенция, но и самите ученици да се научат как да се пазят, как да бъдат бдителни, за да предпазват не само себе си, но и всички около тях.

Оказва се, че един от най-сериозните проблеми на съвременните деца агресията, не е задължително проява само с отрицателен знак. Разпозната и разяснена навреме, тя може да бъде превърната в нещо полезно за учениците.

Илияна Самуилова - психолог: Целта на този проект е всичко да се сведе до децата по разбираем начин. Това са теми, които присъстват в ежедневието ни, но някак си остават далеч от нас.

Успешната работа по проекта вече дава своите положителни плодове сред младите. За да отпразнува първата си годишнина, Комисията по противообществените прояви в район Овча купел организира фолклорен концерт в парка на Общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антиправителствените протести продължават в Алжир
Антиправителствените протести продължават в Алжир
40% от аптеките не отчитат фалшивите лекарства
40% от аптеките не отчитат фалшивите лекарства