САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Кризисният щаб: Днес изкарваме 2 цистерни от Хитрино, остават още 2

Много работа е свършена досега, днес предстои важен ден - 4 цистерни има долу, цяла нощ е работено по 2, които днес ще бъдат изведени. Денят, в който жителите ще имат пълен достъп до селото, ще се определи от времето, с което ще се справят екипите с последната, най-рискова цистерна. Много е вероятно е това да е вторник, но не мога да кажа с категоричност - това заяви тази сутрин вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

от БНТ
08:15, 19.12.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Днес приключва работата на прокуратурата на терен. Въздухът е нормален, всички компоненти са под нормата, няма опасност за хората, получаваме данни непрекъснато, коментираха от кризисния щаб.

Главен комисар Николай Николов допълни, че всичко, което зависи от ведомствата, се върши съвестно.

Днес в 11 ч. той ще се срещне с жители на Хитрино, като след срещата ще стане по-ясно кога може да се случи връщането на хората в населеното място. Той призова да не бъде прилаган натиск върху екипите, които работят.

120 души работят по охраната, няма никакви кражби. От 9:30 ч. до 12 ч. ще се осигури времеви диапазон, в който да могат жителите да нахранят животните си.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Никола Саркози ще кара български велосипед
Никола Саркози ще кара български велосипед
​В Благоевград отвори врати кухня за бедни
​В Благоевград отвори врати кухня за бедни