НОВИНИ

Кубрат Пулев победи Хюи Фюри и стана официален претендент за световната титла

Българинът Кубрат Пулев победи по точки с пълно съдийско единодушие британеца Хюи Фюри в 12-рундов мач в тежка категория на гала-вечер на професионалния бокс в зала "Арена Армеец" в София. Тримата арбитри край ринга дадоха предпочитания на Пулев със 117:111, 118:110 и 115:113 точки.

bnt avatar logo
от БТА
07:00, 28.10.2018
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

С успеха 37-годишният българин стана официален претендент за световната титла във версия Международна боксова федерация (IBF), която в момента е притeжание на Антъни Джошуа (Великобритания). В първия си мач след година и половина пауза Пулев започна силно и още във втория рунд след негов удар се отвори аркада под лявата вежда на Фюри.

Българинът продължа да контролира срещата, като едва в началото на осмия рунд Фюри успя да вкара няколко мощни десни крошета и за първи път в двубоя поразклати съперника, но българинът се измъкна от критичната ситуация и до края отново доминираше. Така Пулев записа 26-а победа (13 с нокаут) в 27-ия си мач като професионалист. 24-годишният Фюри допусна второ поражение в 23-ата си среща.

"Искам да благодаря на публиката. Тук са най-добрите фенове. Българите сме силни, когато сме заедно", заяви на ринга веднага след мача Кубрат Пулев под бурните овации от залата. "Фюри е добър противник, много труден за уцелване, защото е доста крив и неудобен. Но както виждате, учим ги младите и няма как. Той е бърз, беше трудно да намеря пътя, но въпреки всичко го надиграх. Имах много повече точни попадения, той се предаде. Стана невиждано шоу, красива гала. Такъв противник в тежка категория досега не беше идвал в България", допълни българинът.

Пулев коментира и критичната ситуация в осмия рунд, когато за единствен път в мача Фюри успя да го разклати.

"Имам дебела глава и вярата ме задържа. Опитът беше важен, кондицията и добрата тренировка. Работихме здраво тези три месеца и този труд се отблагодари", каза Пулев.

Българинът очаква мача за световната титла на IBF срещу Джошуа, срещу когото очаква да изчисти грешките и да излезе още по-силен на ринга. "Готов съм да изляза срещу Джошуа. Има много неща, които трябва да подобря. Ще анализираме, ще изчистим грешките и срещу него ще излезе друг Кубрат", каза Пулев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение със сила 5,8 разлюля Централна и Източна Румъния
Земетресение със сила 5,8 разлюля Централна и Източна Румъния
20 години Музей за история на радиото
20 години Музей за история на радиото