НОВИНИ

Купуват ли се детски книги за празниците?

Детските книжки са все по-търсени за празниците. Родителите ги избират като подаръци за децата си, а на пазара се появяват и съвременни автори. Нуша Роянова е една от тях. Вдъхновена от децата и своите домашни любимци тя създава поредицата за кучето Джак и котката Ема. Каква е историята на животните и имат ли място детските книжки в чувала на дядо Коледа, вижте.

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:50, 30.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Кучето Джак и котката Ема. Главните герои в първата книжка от поредицата на Нуша.

Нуша Роянова, писател и художник: Едно дете ми каза: Ама ти ще започнеш да ги забравяш. Време е да започнеш да ги записваш. И аз наистина взех, че го послушах и наистина започнах да пиша, което за мен беше така едно предизвикателство.

Текстовете в книжката са много приятни, топли, лесни за четене. Илюстрациите - изпълнени с живот. Някои благодарение на молив, други заради очарованието, което придават боите. Съчетани с техниката на декупажа разпалват фантазията на децата.

Нуша Роянова, писател и художник: Пишещите деца ми казват: Нуша, аз виждам това, което пиша. Значи зрителното възприятие при децата е много засилено, затова илюстрацията според мен е много важна.

Не само илюстрацията в книгата, но и самата книга е важна, затова Нуша твърди, че най-доброто място за нея е в ръцете на децата, а какво по-хубаво от това децата да я открият в чувала на дядо Коледа.

Нуша Роянова, писател и художник: Искаме ли да виждаме грамотни хора, образовани, възпитани, ако искаме то трябва да започнем от деца. Да възпитаме детето да обича книгата. оттам насетне много по-лесно ще се случи това, което искаме да виждаме.

Поредицата разказва за кучето Джак, котката Ема и малкото момиченце Вики, обикновени случки и пътешествия, изпълнени с много любов, топлина и уют! И много удоволствие, което ни носи четенето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа ограничи движението по пътя Пловдив – Йоаким Груево, има загинал
Катастрофа ограничи движението по пътя Пловдив – Йоаким Груево, има загинал
Над 500 семейства от Благоевградска област със спрени социални помощи за ноември
Над 500 семейства от Благоевградска област със спрени социални помощи за ноември