НОВИНИ

Лаборатория за идеи в Американския университет в Благоевград

Американският университет в Благоевград отбеляза 25 години от създаването на висшето училище в България. Учени, професионалисти в различни сфери, и студенти обсъдиха най-новите тенденции в образованието, бизнеса и предприемачеството. В деня на юбилея на университета, в който учат над 1000 студенти от 40 страни беше открита и лабораторията за иновации ASPIRE.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
12:40, 30.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Лабораторията ASPIRE представлява обособена зала в университета, където студенти, преподаватели ще могат да работят заедно, като обменят опит и идеи. Целта е да се предостави пространство, подкрепа, менторство и ресурси, за да може амбициозните хора да осъществят идеите си.

Страци Кулински, президент на Американския университет в България
”Ако имат някаква добра идея за компания или за социално предприемачество, тогава можем да им помогнем да намерят финансиране от нашите завършили студенти или от външни фирми и така по такъв начин да им помогнем да развият свой собствен бизнес."

Симеон Гечков е студент първа година в Американския университет. Обучава се в две специалности - бизнес администрация и политика.

Симеон Гечков, първокурсник
”Лабораторията “Аспайър” за мен е едно място, където аз мога да проява свобода на инициативата и точно това е нещото, което ме привлича тук. Разчупената атмосфера, тя стимулира в мен чувството за креативност."

Ментори ще бъдат вече завършили възпитаници на Американския университет, както и експерти от различните индустрии от България и света. Те ще дават напътствия и съвети за успешната реализация на студентите. На срещите в лабораторията могат да присъстват и хора, които не се обучават в университета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария подкрепя кандидатурата на Кристалина Георгиева за ООН
Унгария подкрепя кандидатурата на Кристалина Георгиева за ООН
Паркинг Дей 2016
"Паркинг Дей" 2016