НОВИНИ

45 семейства в Русе без вода заради неплатени сметки

Хората, които живеят в блок АОНСУ в Русе, останаха без вода. Те дължат на местното водоснабдително дружество повече от 4 хиляди лева от май насам. Проблемът идва от това, че семействата са на общ водомер, а не всички си плащат. Освен това сградата се води битов корпус и трябва да се направи нов проект на инсталациите в нея.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
11:40, 30.09.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В блок АОНСУ са останали да живеят около 45 семейства. След като бяха принудени да си откупуват жилищата от банката, веднъж вече платили ги на предприемача Явор Блъсков, след това на няколко пъти оставаха без ток. А от вчера са без вода.

Ралица Андрова:
„Има такива, които не плащат. А партидата, понеже е обща, на Явор Блъсков на името, ние нямаме собствена партида и не можем да излезем с тия хора на глава.”

Представител на предприемача потвърди, че той е платил всички сметки до април. От май насам обаче, откакто хората сами си внасят парите, са направени три вноски за общо 660 лева. И след многократни предупреждения от водоснабдителното дружеството им спрели водата.

Петър Мирчев – началник на район Русе
„Те трябва да ни разберат и нас, така не може повече да продължава – ако не дойдат да си погасят тази сметка, която е вече 4 хиляди лева, след 3 месеца ще станат 5-6 и става по-сложно.”

Хората настояват да имат самостоятелни партиди. Но освен непокритите задължения, другият проблем е, че сградата се води битов комплекс и трябва да се промени предназначението ѝ. Което ще струва немалко пари, които хората тук нямат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тесен кръг от близки и световни лидери изпращат Шимон Перес в последния му път
Тесен кръг от близки и световни лидери изпращат Шимон Перес в последния му път
Митрополит Антоний оглави Старозагорската епархия
Митрополит Антоний оглави Старозагорската епархия