НОВИНИ

Летище Пловдив ще преговаря за четири нови редовни линии

Фондът за Летище Пловдив – „Южната врата на България“, в който членуват общини от Пловдивска област, започва преговори с консултантска компания от Дания за подписване на нов договор за сътрудничество. Това стана ясно на среща между представители на фонда и ръководството на аеропорта. Концесията, която подготвя министерството на транспорта, е разширена. Според новите параметри ще бъде изграден карго и пътнически терминал върху по-голяма площ.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
21:50, 07.12.2015
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Ръководството на Летище Пловдив от няколко месеца преговаря с датска консултантска фирма, която представлява световни авиокомпании. Днес директорът на аеропорта Владимир Щърбанов запозна Община Пловдив в лицето на кмета Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров с конкретните предложения на консултантите.

"От ноември тази година фондът няма договор с „Райън еър“, което означава, че ние имаме свободен ресурс, който можем да насочим в други направления", коментира Иван Тотев.

На срещата беше обсъдена възможността през следващата година да бъдат стартирани четири нови редовни линии до съседни на България страни и до европейски летища. В същото време активно се работи по подготовка на новата концесия, която според плановете на транспортното министерство трябва да бъде обявена през месец март догодина.

След седмица Летище Пловдив започва да приема чартърни полети за зимния сезон от Белфаст и Амстредам. Първият чартърен полет е планиран за 13 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сирийските бунтовници се изтеглят от Хомс
Сирийските бунтовници се изтеглят от Хомс
Търсят се двама кметски наместници в русенско
Търсят се двама кметски наместници в русенско