НОВИНИ

Летни практики в университетските ботанически градини

Ботаническите градини в София, Варна и Балчик търсят студенти от Софийския университет, които да влязат в ролята на екскурзоводи за една седмица. Лятната практика започва от 27 юли и ще продължи до края на септември.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:01, 13.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Практиката по набиране на студенти е добре позната извън пределите на страната, тук обаче това се прави за първи път. Единственото изискване към студентите е да владеят чужди езици. Освен като екскурзоводи, те ще помагат и в работата по поддържането на растенията.

Люба Пенчева - главен специалист в Университетска ботаническа градина - София: "Това, което ние в последните години много се опитваме да популяризираме, е формата за учене на открито. Ботаническите градини са място, където това се случва в цял свят и е нормално да се случва и в България."

Освен да приложи на практика знанията си, всеки един студент ще може и да ги надгради.

"Чрез това целим те да научат много повече за градините и за тяхната история. Ботаническите градини са място, където младите хора могат да научат много неща."

А най-привлекателна дестинация за студентите засега се оказва Ботаническата градина в Балчик, където се намира и най-голямата кактусова колеция на Балканите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сбогом, Камерън! Добре дошла, Мей!
Сбогом, Камерън! Добре дошла, Мей!
​Сигналната система може да е причината за влаковата катастрофа в Италия
​Сигналната система може да е причината за влаковата катастрофа в Италия