НОВИНИ

Лиляна Георгиева - малкото момиче с голямо сърце

Преди седмица в италианският град Гросето Лиляна Георгиева, наричана още детето чудо, спечели сребърен медал на Европейското първенство по лека атлетика до 20 години. Само преди три години, тя се нуждаеше от чифт шпайкове, за да се състезава, а вече носи отличия за България от големи шампионати. За историята на Лиляна и нейните мечти чуйте в следващия репортаж.

bnt avatar logo
от Валерия Видева
09:30, 30.07.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Най-тежките битки се възлагат на най-смелите войни. 17-годишната Лиляна Георгиева е борец, който воюва с всеотдайност, сърце и лъчезарна усмивка. Отраснала в дом за деца от родителски грижи Лили всеки ден доказва, че не е важно от къде си тръгнал, а накъде си се запътил. Нейната история докосна мнозина - талантлива, мотивирана и решителна, но в съвременния свят това не е достатъчно. Преди близо три години потенциалът ѝ вече вече беше видим за всички, след като Лили постави първия си национален рекорд на 3000 м, но с чужди шпайкове. Детето чудо се нуждаеше от маратонки, за да покаже на света своите чудеса. Тя беше достатъчно смела, за да се изправи с гордо вдигната глава и да помоли за помощ. отзоваха сe много хора. Всеки, който някога е имал детска мечта и се е припознал в пламъчетата в очите на Лили, сигурно ѝ е помогнал. Малко обаче, знаеха, че Лиляна едва сега започва.

Един човек обаче, винаги е вярвал в детето чудо - нейната треньорка Радмила Станкович, която за Лили е като майка.

Добромир Карамаринов, президент на БФЛА: Преди седмица в Гросето Лиляна завоюва своето най-ценно отличие - сребърен медал от Еврошампионата до 20г на 1500м и то поставяйки своя 15-и национален рекорд. И този път Георгиева се пребори с по-големите от нея, за да покаже, че просто е по-добра от тях и това е факт.

Когато подадеш ръка за помощ, не трябва да очакваш нищо в замяна. Лиляна обаче, в замяна даде сърцето си за атлетиката, за мечтите, за целите, за да бъде една от малкото бели лястовици. Тя ни даде в замяна най-ценното - накара ни да се чувстваме горди, че сме българи. Онова голямо сърце на крехкото 17-годишно момиче с тежка житейска история и път, който предвещава успехи и покорени върхове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психологията на цветовете
Психологията на цветовете
На кино пред блока
На кино пред блока