НОВИНИ

Няколко линейки с пострадали от катастрофата до с.Микре са пристигнали в София

Няколко линейки пристигат в София, за да транспортират най-тежко пострадалите. Тежката катастрофа днес по обяд отне живота на 9 души. Автобус, в който пътували незрящи, се блъсна по обед челно в камион. Шестима са загинали на място, ранени са 19 души, повечето са настанени в ловешката болница. По нареждане на премиера Бойко Борисов в града бяха изпратени четири екипа от Военно-медицинската академия и болница "Лозенец" в помощ на колегите им.

Явор Симов
от Явор Симов
20:07, 17.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Общо 15 лекари във ВМА са в готовност да окажат помощ на нуждаещите се. В област Перник, откъдето са всички загинали, понеделник ще бъде Ден на траур.

Към ВМА се очакваше да бъде приета може би най-тежко пострадалата, която е с реална опасност за живота, съобщи за БНТ проф. д-р Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА. Пострадалата е с лицево- черепна травма. В ловешката болница също има оперирани хора. Другите хора, които са транспортирани, са с тазови фрактури, от които една от пострадалите има и тежка гръдна травма.

Инсп. Петър Соколов, отдел "Пътна полиция" - ГДНП: - При движение на ППС-та в участъци от пътя с намалена видимост, водачите трябва да извършват основно две неща - първо, да намалят скоростта, и, второ, да се движат на достатъчна дистанция от предното МПС, така че при необходимост да могат да спрат. Искам да обърна внимание към всички водачи, които тръгват на път, да предприемат изпреварвания само в разрешените за тази цел участъци в пътната мрежа, като са убедени, че при започване на изпреварването имат достатъчно разстояние пред себе си и достатъчно време така да извършват маневрата, че да могат да я приключат безпрепятствено.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат движението за автомобили по булевард Дондуков
Пускат движението за автомобили по булевард "Дондуков"
Ще бъдат ли закрити пет трамвайни линии в София
Ще бъдат ли закрити пет трамвайни линии в София