Локомотивът от Хитрино е водил дерайлиралия влак в Пловдив

Един и същ локомотив е водил взривилия се влак в Хитрино и товарната композиция, която дерайлира тази сутрин в района на Централна гара - Пловдив. Това стана ясно от изявлението на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

от БГНЕС
14:30, 16.02.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
локомотивът хитрино водил дерайлиралия влак пловдив

Няма изтичане на газ, няма пострадали. Пробите за наркотици и алкохол на тримата машинисти, които нямат травматични увреждания и вече се разпитват, са отрицателни. Рано е да се говори за причината на инцидента, каза още окръжният прокурор. Следователи от Националната следствена служба, специализирани в подобен род инциденти, вече пристигнаха в Пловдив.

;

Главният комисар Николай Николов определи реакцията на МВР като светкавична. Не е имало изтичане на газ, няма и в момента, а това се следи непрекъснато с уреди, така че няма никаква опасност нито за служителите на терена на инцидента, нито за населението на град Пловдив.

Веднага, след като се извършат огледите и след разрешение на прокуратурата, започваме максимално бързо да вдигаме локомотивите и двете цистерни, които все още не са изтеглени. Има специални кранове, които ще дойдат от София за 2-3 часа, амбицията ни е до 24 часа да пуснем отново движението. Възстановителните работи ще се извършат с крановете, с хидравлични инструменти, това са механични дейности, които нямат риск по отношение на газ, обясни комисар Николов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
15 деца остават под наблюдение в болницата в Разлог
15 деца остават под наблюдение в болницата в Разлог
Сблъсъци и сълзотворен газ по време на антиправителствен протест в Тирана
Сблъсъци и сълзотворен газ по време на антиправителствен протест в Тирана