НОВИНИ

Ниска скорост е предотвратила обръщането на вагоните с газ край гара Пловдив

Товарна композиция с пропан-бутан дерайлира на гара Пловдив. Спряно е движението на влакове между Пловдив и Филипово в посока Карлово. Излезли от релсите са първите три вагона на товарна композиция на частен жп превозвач. При инцидента няма пострадали граждани и няма опасност за населението. Вижте повече подробности от прякото включване на Златин Бояджиев.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
12:08, 16.02.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Първоначалната версия за инцидента е счупване на железния път, което е довело до излизане на влака от релсите. 27 са били вагоните в композицията, превозваща газ, като два от тях са били празни.

Влакът се е движил с ниска скорост и затова композицията не се е преобърнала, което е предотвратило трагедия, подобна на тази в Хитрино през 2016 г.

Петър Ганев - ръководител "Карго" във фирмата "Булмаркет": Допустимата скорост е 40 км в час, ние имаме джипиес устройство, което показва 32-33 км, по данни на машиниста е била 35 км. Първоначалният оглед показа счупване на език на стрелка. Има и съмнения за скрити пропадания на железния път.

Главен комисар Николай Николов, представители на полицията, пожарната, както и началника на НКЖИ са на мястото на инцидента и предстои да дадат изявление пред медиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите в Сърбия ще се вписват в гражданските регистри с имена на български
Българите в Сърбия ще се вписват в гражданските регистри с имена на български
По-малко бюрокрация при заверката на документи в ЕС
По-малко бюрокрация при заверката на документи в ЕС