НОВИНИ

Днес излиза първата неофициална биография на Григор Димитров

Днес излиза първата неофициална биография на най-добрия български тенисист Григор Димитров. По пътя към върха - от кортовете в Хасково до триумфа в Лондон. В "Още от деня" темата коментират спортните журналисти Теодор Черешев и Любомир Тодоров, който е и автор на книгата.

bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 30.01.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
Любомир Тодоров, журналист, автор на Биографичната книга за Григор Димитров: Идеята беше да се види как е стигнал до този успех и целия път, който е извървял, защото той е професионалист от 2007 година при мъжете. Оттогава е изминал толкова път. Той е абсолютен феномен за България и мисля, че би бил добър пример за подражание да започнат да спортуват, а и да видят какво ги очаква по този път.
Теодор Черешев, спортен журналист: Пътят на Григор заслужава такава книга, защото това е нещо, което ние спортните журналисти не сме очаквали , че ще стане. Ако някой ми беше казал преди 10 ,15 години, че ще имаме тенисист на такова ниво, никога нямаше да повярвам. Григор настигна Маги Малеева и може би ще я изпревари. Сестрите Малееви показаха, че изглежда трябва да си роден в спортно семейство.

В студиото на БНТ авторът на книгата Любомир Тодоров каза, че е изкушен от спортната документалистика и това е неговата четвърта книга. Той сподели малки детайли от нея като например как са кръстили Григор с неговото име и как е щял да пропусне първия си финал в Стокхолм заради буря. Той сподели, че с издателството са започнали работа още преди Григор Димитров да се класира в Лондон. "Той е постигнал твърде много успехи и искам хората да разберат до този отрязък от живота си какво е направил. Дай Боже да има още много биографии и успехи. Талантът е само едно от условията. Както казва Григор, труд ,труд и пак труд и в един ден той се възнаграждава." , каза Любомир Тодоров.

"Може би трябва да мина време, за да си дадем сметка за това,което постигна.", коментира Тодоров. "Той е феномен в българския спорт, преди него не сме имали такъв тенисист. Много се надявам след него да имаме друг такъв.", бяха думите му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители се съмняват за нарушения в приема в детска градина Звънче в София
Родители се съмняват за нарушения в приема в детска градина "Звънче" в София
Затвор за млад мъж, пребил лекари и охранител в болница в Бургас
Затвор за млад мъж, пребил лекари и охранител в болница в Бургас