НОВИНИ

Малки и средни търговци на горива протестираха пред парламента

Малки и средни търговци на горива протестираха в столицата. Стотици цистерни преминаха по Околовръстния път на София. Стотици цистерни преминаха по Околовръстния път на София.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:27, 26.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Причината - проектозаконът за търговията с горива, който беше приет на първо четене. Протестиращите стигнаха до Народното събрание, където поискаха среща с властта. Шествието премина по Околовръстния път и Северната скоростна тангента.

Протестиращите слязоха от цистерните и пристигнаха с автобуси пред Народното събрание. Сред тях беше и Калин Йовчев, собственик на три малки бензиностанции. По думите му банковите гаранции и уставния капитал, който предвижда законопроекта са непосилни.

Калин Йовчев, собственик на бензиностанции: Такива страшни изисквания три милиона уставен капитал и половин милион банкова гаранция, е непосилно за много от нас. Законът е подчертано лобистки, направен изцяло за търговците на едро.
;

От бранша прогнозираха масови фалити и увеличение на цените на горивата.

Ангел Даскалов, Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива: Българският търговец на горива ще бъде елиминиран от пазара. Това е целта на този закон за нас.

След като никой от народните представители не пожела да се срещне с протестиращите, търговците заявиха, че утре ще отидат под прозорците на Министерския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордно кратки дебати по втория вот на недоверие
Рекордно кратки дебати по втория вот на недоверие
София става дигитална столица на Европа с десетото издание на Webit
София става дигитална столица на Европа с десетото издание на Webit