НОВИНИ

Манол Генов: Трябва да започне война с бедността

Депутатът от БСП Лява България Манол Генов, заяви в студиото на "Денят започва", че БСП ще се стреми да излезе от задкулисието и да се започне война с бедността.

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 18.01.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Манол Генов, депутат от БСП Лява България: "Справянето с демографската криза изисква едни интегрирани комплексни мерки в продължение на 10-15 години. Това показва световния и европейски опит. По отношение на икономиката ние в последните 20 години все говорим, че няма пари, че сме в криза. Ами нека да намерим някакви пари, които да започнат да раждат други свежи пари, които са необходими на бюджета и държавата. В крайна сметка трябва да започне една война с бедността. Казвам го съвсем откровено, не популистки. Това е един от големите пороци на прехода. А едни механизми в държавата, резерви в бюджета, колкото и да е ограничен, могат да се намерят. Въпросът е да се харчат целесъобразно тези финанси."

По думите му, партията се стреми да излезе от задкулисието и коректно да наложи своите политики.

Манол Генов: "БСП е достатъчно мъдра партия и този път ще успеем да излезем от задкулисието, тайните договорки при спечелването на власт, при сформиране на коалиции. Ще се опитаме по изключително прозрачен и политически коректен начин да наложим своите политики, за които поемаме ангажимент пред своите избиратели и пред целия български народ."
Манол Генов: "Нашата заявка е за постигане на един ръст, за създаване на дългосрочни инвестиции. Те не могат да дадат допълнителна придадена стойност на икономиката за година или две. Тук трябва едно по-дългосрочно виждане за развитите на високотехнологични индустриални дейности, за свързване на научния потенциал с бизнеса."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътят Русе - Разград е затворен за всички автомобили
Пътят Русе - Разград е затворен за всички автомобили
Мечка-художник със собствена изложба във Финландия
Мечка-художник със собствена изложба във Финландия