Йорданка Фандъкова нареди да започне извозване на снега в столицата

По големите градове започнаха извозване на снега. Във Варна и Добрич обявиха, че нямат пари за това и според тях е безсмислено харчене на пари. Кметът на София, Йорданка Фандъкова, смята, че това е необходимо за улеснение на пешеходците и трафика.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
08:18, 18.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Не навсякъде се налага. Правим сметка , че има разходи, но там където са големите пешеходни зони го правим за удобството на пешеходците. Това са площадите, пешеходните пространства, по-големи спирки. Така че там където е необходимо, ще го правим. По две обработки вече са направени по трасетата на градския транспорт. Там където са завършили задачата им е да останат по стоянките за да могат да се включат в трафика."

Засиленият контрол от страна на общината и инспектората помага за по-ефективното почистване на улиците, както и за бюджета на общината. Когато се установи нарушение, плащането на фирмата нарушител се преустановява и парите остават в общината.

Йорданка Фандъкова: "Те си остават в бюджета на общината. Нашите договори са направени така ,че плащаме само за извършена работа. За това и контролът е много строг. Разбира се, сме предвидили бюджет, но този който остане се надяваме да го използваме и лятото за миене. Телефоните на общината и на инспектората, и 112 се реагира веднага. Там където се налага и е възможно, почистваме. Не навсякъде може да почисти."

Кметът заяви, че се обръща внимание на всички подадени сигнали.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мечка-художник със собствена изложба във Финландия
Мечка-художник със собствена изложба във Финландия
Започват извънредни проверки в електроразпределителните дружества
Започват извънредни проверки в електроразпределителните дружества