НОВИНИ

Марешки: Няма да кажа кой ми е оказвал натиск, защото не вярвам на прокуратурата

Продължава словесната престрелка между главния прокурор Сотир Цацаров и зам.-председателя на НС Веселин Марешки. През медиите двамата си размениха остри реплики за клевета, натиск и прояви на артистизъм. Лидерът на партия "Воля" днес даде обяснения в прокуратурата по проверката, която беше образувана след негови твърдения, че му е оказван натиск да се откаже от бизнеса с горива. Но не каза имена. Адвокатът му се възмути, че в разрез с Конституцията не е била допусната да присъства, с мотива, че това не е действие по НПК.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:43, 19.07.2017
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

За 2 изречения, колкото твърди, че е казал пред прокурора, Марешки стоя повече от час.

Веселин Марешки - зам.-председател на НС: Прокурорката също се притесни много, един по един всичките 4-5 компютъра блокираха един след друг и преписвахме няколко пъти 2-те изречения, които казах. Нямам никакво основание да вярвам на прокуратурата и затова няма да информирам кои са хората, които ме заплашват, защото така ще се изложа на още по-голяма опасност.

Че няма да има конкретика предположи главният прокурор половин час по-рано. Цацаров защити варненската прокурорка Виолета Радева от твърдения в сутрешното интервю на Марешки.

Сотир Цацаров - главен прокурор: Това, че нямал вяра на главния прокурор, това за мен звучи като комплимент. И аз като гражданин, не като главен прокурор мога да кажа, че нямам доверие на такъв зам.-председател на българския парламент. Важно е да няма клевети, всичко друго е в реда на нормалния театър. Мен ме изнудват, ние те викаме, за да те питаме кой те изнудва, ти казваш не помня и ние правим отказ. Това е. Но очевидно, щом трябва да се направи за целите на този театър, ще се направи.
Веселин Марешки - зам.-председател на НС: Излиза, че главният прокурор е най-големият артист. Ако той прави същото и в това обвинява някой друг това е висша форма на артистизъм. Аз казвам нека той да излезе и да каже имената на хора с интереси в енергетиката, които са го замесили в ЦУМ-гейт. От неговите изявления разбирам, че и той не вярва на прокуратурата.

Лидерът на "Воля" за пореден път отрече обвиненията, заради които му беше поискан имунитетът - че е притискал собственици на аптеки. И призова прокуратурата да извади СРС-ата.

Веселин Марешки - зам.-председател на НС: С някой фармацевт съм говорил и съм го изнудвал, заплашвал или каквото и да е - такова нещо няма. Това ние, че ние си говорим с някой мой приятел по тенис - дай да идем да смакчаме колегите по тенис...
Сотир Цацаров - главен прокурор: Има много интересни СРС-та. Те отразяват неговите собствени думи. Ще дойде ден, когято в съдебната зала те ще бъдат прочетени. Най-меко казано в неблагоприятна за защитната теза на г-н Марешки посока.

Въпреки недоверието - Марешки каза, че все пак е предоставил косвени данни - за запалени коли и пребити служители. От думите на главния прокурор обаче стана ясно, че без конкретни имена - проверката най-вероятно ще бъде прекратена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете с церебрална парализа проходи в Дневния център във Виница
Дете с церебрална парализа проходи в Дневния център във Виница
Здравко Здравков: Законът за застрояване няма да има обратно действие
Здравко Здравков: Законът за застрояване няма да има обратно действие