САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Мария Габриел: Нужни са повече инвестиции в цифровите умения на хората в ЕС

Необходими са повече инвестиции в цифровите умения на хората в Европейския съюз - това заяви в Сандански еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Затова в новата програма "Цифрова Европа" е предложила бюджет от 9 милиарда евро, които да бъдат вложени за обучения на гражданите на съюза.

от БНТ
12:04, 28.10.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

По думите ѝ, Европа все още не е лидер в цифровизацията. Тя каза още, че един от приоритетите и като еврокомисар е развитието на дигитални бизнес хъбове във всяка област на Европа до 2020 година, което би дали възможност за по-добро развитие на всички региони.


Мария Габриел - еврокомисар по цифровата икономика и общество: "Нашата идея е в този хъб е малките и средни предприятия да имат възможността да тестват своя бизнес модел преди да предприемат риска от излизането на пазара. Да има възможност от обучение на местни кадри, на хората които след това ще работят за развитието на собствения си регион. И идеята е в следващия бюджетен период на ЕК е да има 3 пъти повече средства за дигитални информационни хъбове."
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Избори за президент се провеждат в Грузия
Избори за президент се провеждат в Грузия
Силното земетресение в Румъния беше усетено и у нас
Силното земетресение в Румъния беше усетено и у нас