НОВИНИ

Майки подкрепиха протеста в Раднево

В Раднево започна поредния протест, с който жителите на града настояват биячите на трите момчета да получат най-строги наказания. Днес своето недоволство срещу агресията и ромските нападения в града изразиха и майки, които излязоха на протест с децата си.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:42, 07.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Не се знае дали ще има протест, защото вали пороен дъжд, но все пак в централната част има събрали се хора, които са в готовност - предаде кореспондентът на БНТ Десислава Петкова. Те настояват за най-строги наказания за биячите на момчетата от Раднево.

Майките преди около 3 часа поискаха сигурност за своите деца. Те излязоха с тях пред сградата на общината и се срещнаха с кмета. Зададоха му въпроса - защо за 15 години, в които ромската фамилия на Калчо Иванов - Сурая е вършила какво ли не в Раднево, е оставала безнаказана.

Кметът ги увери, че се прави всичко за гарантиране на сигурността на тях и децата им и опазването на обществения ред.

Полицейското присъствие тази вечер е значително по-малко. Междувременно в личния си Фейсбук профил едно от пострадалите момчета Живко Петров, който беше в най-тежко състояние, благодари на всички в България за подкрепата, която са оказали към него и неговите приятели след инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Сентиментъл суингърс не правят така
"Сентиментъл суингърс" не правят така
Екопътеката в село Кладница отново е затрупана с боклуци
Екопътеката в село Кладница отново е затрупана с боклуци