НОВИНИ

Майките на деца с увре​ждания: Оставката на Симеонов е малка спечелена битка

Малка спечелена битка за протеста от 26 дни е подадената оставка на Валери, който е изцяло морален протест и не само на майките, но защити и достойнството на всички българи. Реформата в законите в социалната система е голямата битка. Това каза Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива".

bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 20.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Вера Иванова - инициатива "Системата ни убива": Законите минаха на първо четене с предложени от нас текстове по Закона за личната помощ, но между първо и второ четене имаше лек проблем с изкарване на едно от нашите искания. Затова палатката пред НС продължава. Вече 200 дни протестираме до гласуване на второ четене и то в текстове, които сме дали като наше предложение.

Над 13 000 лева получихме от спечелено дело от Слави Трифонов, които бяха преведени в същия ден и е ще се изразходват за храна за най-тежките случаи на хора над 18 години с увреждания, които буквално гладуват. Вече сме готови със списъка, каза Иванова.

И тази вечер те се събраха пред Министерски съвет, но вече като "присъствие", както самите те го наричат. Те ще продължат да "присъстват" там, докато депутатите не гласуват окончателно оставката на вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП предлага намаление на депутатските заплати с 543 лв.
БСП предлага намаление на депутатските заплати с 543 лв.
Доброволци пренесоха 600 книги от една в друга библиотека в Кипър
Доброволци пренесоха 600 книги от една в друга библиотека в Кипър