НОВИНИ

Медици излизат на протест в Световния ден на здравето

Медицинските сестри от Сливен излизат на трети протест в Световния ден на здравето 7 парил. Информацията беше разпространена в социалните мрежи, съобщава БНР. Исканията на протестиращите медицински специалисти са за адекватно заплащане и достойни условия на труд. Протестът ще се проведе пред главния вход на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" от 11 до 12 ч.

медици излизат протест световния ден здравето
bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 07.04.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Днес изтича и едномесечното предизвестие за напускане на работа на лекарите в общинската Очна болница във Варна. Причината за решението им е лошото материално състояние на болницата и условията за работа в нея. В петък управителят на лечебното заведение д-р Руслан Тошев съобщи, че е подал оставка, за да тушира създалото се напрежение.

Днес професионален празник отбелязват лекари, медицински сестри, фармацевти и всички работещи в здравеопазването.

В обръщение по повод Световния ден на здравето министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посочва, че стремежите на българските здравни служители са негови най-важни задачи и е готов да продължи работа по всички техни справедливи искания.

"Днес, още веднъж ви уверявам, че с екипа ми правим всичко възможно, за да постигнем и вашата, и на пациентите удовлетвореност. Без да направим това, не можем да говорим за добро здравеопазване", посочва здравният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адв. Шейтанов: Покупка на евтино жилище стана един от стимулите да си на власт
Адв. Шейтанов: Покупка на евтино жилище стана един от стимулите да си на власт
Русенец свири 10 часа на китара с благотворителна цел
Русенец свири 10 часа на китара с благотворителна цел