НОВИНИ

Меркел: Рано е да се правят прогнози за европейската икономика след Брекзита

Рано е да се правят прогнози как ще се отрази излизането на Великобритания от Европейския съюз върху икономиката на Европейския съюз и Германия, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел. След края на двудневната среща на върха на ЕС в Брюксел Меркел призна, че засега е сложно да се направи оценка на последиците. Британската икономика е пета в света, припомни в същото време тя и подчерта, че излизането на една толкова голяма икономика не може да не окаже влияние.

bnt avatar logo
от БТА
22:04, 29.06.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света
меркел рано правят прогнози европейската икономика брекзита

Меркел заяви, че не вижда необходимост от внасяне на промени в европейските договори вследствие на резултата от референдума във Великобритания. "Днес проведохме важна дискусия, ще я продължим през септември", подчерта тя.
Германският канцлер отхвърли искането на Италия европейските норми за бюджетния дефицит и банковата помощ да бъдат коригирани, за да бъдат взети предвид нейните финансови затруднения след Брекзита.

"Смятам, че Пактът за стабилност и растеж е достатъчно гъвкав, за да работим с него, включително в сегашната ситуация", се аргументира Меркел. Германският канцлер заяви още, че е необходимо санкциите, наложени на Русия заради Украйна, да бъдат продължени. Като условие за тяхното отменяне Меркел постави пълното изпълнение на Минските споразумения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обама и Нието обсъдиха сътрудничеството в търговията и борбата с наркотрафика
Обама и Нието обсъдиха сътрудничеството в търговията и борбата с наркотрафика
Премиерът на Италия: Младите британци да получават европейско гражданство
Премиерът на Италия: Младите британци да получават европейско гражданство