НОВИНИ

Международен кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света" в Бургас

В Бургас стартира международния кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“. Шеф-готвачи от 8 страни представят особеностите на своите кухни, а посетителите могат да се докоснат до екзотични храни и да опитат непознати напитки. Фестивалът се провежда с подкрепата на Министерството на туризма и има за цел да насърчи вътрешният туризъм.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:57, 14.05.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Вкусотии от Индия, през Мексико, Румъния, Венецуела, Швеция, Израел, Дания, Полша и разбира се България, опитаха при откриването на фестивала министърът на туризма Николина Ангелкова и посланиците на 17 държави. Дипломатите останаха очаровани от българските лютеници, сирена и вина, а нашенци се редиха на опашка за мексиканска тортиля, румънски колбаси и шунки и си записваха рецептата за датски кроасани.

Министър Ангелкова потвърди, че се очаква силен летен сезон, а идеята повече хора да се запознаят с чуждестранната кухня ще привлече нови туристи към заведенията в курортите, които предлагат подобна екзотика. Новият сайт на туристическото министерство, който предлага онлайн регистър на туристическите атракции, показал засилен интерес от страна на туроператорите.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Онлайн регистърът на туристическите атракции, който създадохме от обявяването си преди 9 месеца, до днес вече има 2 млн. и 800 хиляди посещения, а само преди майските и Великденските празници имаше 300 хиляди уникални посещения.

Фестивалът „България посреща вкусовете на света“ през следващите седмици ще продължи в Пловдив, В.Търново, Русе, Варна и ще финишира в София в края май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поли Генова призова българите в чужбина да могат да гласуват на избори
Поли Генова призова българите в чужбина да могат да гласуват на избори
Артщрихи с Галя Крайчовска
Артщрихи с Галя Крайчовска