НОВИНИ

Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград

Тази вечер в Благоевград се откри четвъртото издание на международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия - територия за млад театър". Община Благоевград като организатор на фестивала и селекционната комисия са включили в програмата най-интересното от театралния сезон в страната.

bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 11.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

С постановката „Българска токата“ на Софийската опера стартира театралният фестивал „Тара-ра-бумбия в Благоевград. Хореографът Мила Искренова поднесе танцово пластичен и визуален разказ за красотата и достойнството на България.

Освен най-доброто от театралните сцени в страната, в международната програма са включени представления на драматичните театри в Битоля и Велес, Република Македония, както и постановка на светоно известния руски режисьор Семьон Александровски от Санкт Петербург.

Василка Бумбарова – театрален мениджър на фестивала „Тара-ра-бумбия“: "Фестивалът лека-полека започва да става едно от важните театрални събития в страната, защото това не е просто показване на един брой театрални спектакли. Ние ще представяме книги, ние имаме един модул "Памет", в който си спомняме за големите имена в българския театър."

В модула "Памет" тази година ще бъдат представени двама от най-големите български режисьори Крикор Азарян и Димитър Гочев. Фестивалът „Тара-ра-бумбия“ ще продължи до 21-ви май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поднесоха цветя на паметника на Алеко Константинов
Поднесоха цветя на паметника на Алеко Константинов
Нощ на литературата
Нощ на литературата