НОВИНИ

Връчиха наградите от националния ученически конкурс "Посланици на здравето"

Награди за ученици от цялата страна, участвали в националния конкурс "Посланици на здравето". Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчват отличия на 65 ученически проекта. Церемонията по награждаването се провежда в Сатиричния театър в София.

Мина Петрова
от Мина Петрова
12:01, 19.06.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В Сатиричния театър в София в момента се раздават наградите за националния конкурс "Посланици на здравето". Той се обединява за здравословния начин на живот сред младите, както и срещу порочни практики като тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, както и неактивния начин на живот. Тази година в конкурса са включени над 5500 ученици с различни проекти, които подкрепят здравословния начин на живот.

Повече информация от Снежана Поповска, експерт от Министерството на здравеопазването.

Снежана Поповска, експерт от министерството на здравеопазването: Тази година е десето юбилейно издание и по този повод Министерство на здравеопазването, заедно със своите партньори - други ведомства, ще раздаде вместо 13, 65 награди в класовете от 1 до 12 клас. Всички ученици са разделени в 3 възрастови групи и тази година имахме изключително, изключително много добри проекти, много вълнуващи и много интересни.

БНТ: Какво може да ни кажете за някои от проектите? Кои бяха по-интересните сред тях?

Снежана Поповска, експерт от министерството на здравеопазването: Това мен, което лично ме впечатли, че имаше проекти, които бяха събирани рецепти от възрастни хора, забравени във времето, и издадени в електронни книги. Един такъв своевременен мост между по-възрастното и младото поколение чрез новите средства, технологичните средства за информация.

Някои от другите проекти са били за почистване на околната среда, както и електронни книги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само дъждът ли е причината за наводнението в София?
Само дъждът ли е причината за наводнението в София?
Новопостроено училище във Варна се руши
Новопостроено училище във Варна се руши