НОВИНИ

Миньорите от "Оброчище" остават под земята

17-те миньори от рудник Оброчище, които вчера отказаха да напуснат мината и останаха на 300 метра под земята, продължават да стоят в галериите. Причина за поредната им стачка отново са забавени заплати и ваучери за храна.

bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 02.06.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Едва два месеца след последната стачка на миньорите, те отново протестират - част от тях под земята, а другите - на портала на мината.

Въпреки че подписаха колективен трудов договор с работодателя - концесионер, казват, че нито една точка от него не се изпълнява. Затова настояват правителството и институциите да се намесят и да се прекрати концесията на мангановото находище. Работниците казват, че искат да работят, но при друго ръководство.

Димитър Иванов - миньор: При положение, че сключваш договор и не го изпълняваш, друго не остава. Какво споразумение трябва да сключим, какъв документ трябва да сключим с този работодател да стане изряден към работниците си. Нека държавата да ни обясни. Г-н Борисов, г-жа министърката на енергетиката да дойдат тук на място да ни кажат какво трябва да направим.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон забранява на депутати да назначават роднини
Макрон забранява на депутати да назначават роднини
Дни на немския език и култура в Русе
Дни на немския език и култура в Русе