Миньорите от "Оброчище" остават под земята

17-те миньори от рудник Оброчище, които вчера отказаха да напуснат мината и останаха на 300 метра под земята, продължават да стоят в галериите. Причина за поредната им стачка отново са забавени заплати и ваучери за храна.

от БНТ
11:46, 02.06.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Едва два месеца след последната стачка на миньорите, те отново протестират - част от тях под земята, а другите - на портала на мината.

Въпреки че подписаха колективен трудов договор с работодателя - концесионер, казват, че нито една точка от него не се изпълнява. Затова настояват правителството и институциите да се намесят и да се прекрати концесията на мангановото находище. Работниците казват, че искат да работят, но при друго ръководство.

Димитър Иванов - миньор: При положение, че сключваш договор и не го изпълняваш, друго не остава. Какво споразумение трябва да сключим, какъв документ трябва да сключим с този работодател да стане изряден към работниците си. Нека държавата да ни обясни. Г-н Борисов, г-жа министърката на енергетиката да дойдат тук на място да ни кажат какво трябва да направим.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Макрон забранява на депутати да назначават роднини
Макрон забранява на депутати да назначават роднини
Дни на немския език и култура в Русе
Дни на немския език и култура в Русе