НОВИНИ

"Мисия Здраве" - за първи път със зона за спорт и безплатни очни прегледи

Безплатни очни прегледи, скрининг за диабет и преглед на щитовидната жлеза са само част от програмата на "Мисия Здраве" тази година в София. За първи път тя включва и голяма зона за спорт с над 10 вида физически активности. В събитието участват над 80 изложители на здравословни продукти и услуги. Освен награди те са подготвили и ваучери с намаления до 90%.

БНТ2-София
от БНТ2-София Мина Пенкова
19:00, 30.05.2017
5333
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Пространството пред Паметника на съветската армия все още е празно, но от 2-ри до 4-ти юни тук ще се представят фармацевтични компании, производители на козметика, хранителни добавки, здравословни храни. Тук ще има представители на болници, лаборатории, както и на спортни и фитнес центрове.

Георги Табаков - председател на Българския икономически форум
"Може да дойдете с цялото си семейство. Майката може да разглежда козметиката, бащата да е на фитнеса, а пък детето да е в зоната за детски игри."

Изложителите са подготвили различни дегустации и демонстрации на продукти, с които например по лесен и екологичен начин може да почистите дома си.

За първи път на "Мисия Здраве" ще има зона за спорт, в която ще има волейбол, стрийт баскетбол, бадминтон, тенис на маса и дори дартс.

Георги Табаков - председател на Българския икономически форум
"Ще има канго джъмпс. Това са едни много готини обувки, с които се скача. Ще има професионалисти в областта на ролерите, уроци по йога, групови танцови занимания, групови спортни занимания с няколко фитнес инструктори. Тези, които се запишат през фейсбук, ще имат предимство пред тези, които ще дойдат да се запишат на място."

В специален кът най-любопитните пък ще могат да се запознаят с колониите бактерии.

Д-р Иван Вецев - Национална пациентска организация
"Те ще имат възможност под микроскоп да наблюдават микробите, замърсяванията по своите ръце под ултравиолетова светлина и ще им дадем възможност да нарисуват това, което са видели, а техните майки през това време ще имат възможност да научат повече за ваксините и за ваксинопредотвратимите заболявания, защото знаете, че в момента това е един много сериозен проблем.

Всичко останало в програмата на "Мисия Здраве", какво и кога можете да посетите, е публикувано на страницата на Българския икономически форум. Входът е свободен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изпитването води до стрес, сочи изследване сред ученици от Пловдив
Изпитването води до стрес, сочи изследване сред ученици от Пловдив
Гучи представи новата си колекция пред отбрани гости
Гучи представи новата си колекция пред отбрани гости