НОВИНИ

Фестивалът на Софийската филхармония в парка „Врана“ става летен

Минифестивалът "Сподели музиката в двореца" на Софийската филхармония в парка "Врана" става летен. Той започва на 30 юни и с него ще бъде закрит тазгодишният сезон. Кои са звездите от световна величина, които ще се качат на сцената на филхармонията още през есента и какво предстои през следващия сезон - вижте в репортажа.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
18:45, 30.05.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Произведения на класици, барокова музика, джаз, етно и испанска музика - всичко това ще звучи в изпълнение на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" под диригентството на Славил Димитров в цикъла концерти "Сподели музиката в двореца".

Найден Тодоров - директор на Софийската филхармония
"Акцентът на преживяването във "Врана" от 30-и юли до 2-ри юни ще бъде всъщност преживяването."

Най-престижните европейски диригенти, видни български и чужди солисти, музиканти, които са се превърнали в съвременни легенди и детските образователни концерти са само част от грандиозната програма за следващия сезон. Сред очакваните световни солисти са виолистът Юрий Башмет и цигуларките Сара Чанг и Патриция Копачинская, наричана "босонога звезда", "артистичен терорист", "огнено дарование".

Найден Тодоров - директор на Софийската филхармония
"Следващата година ще успеем наистина да запълним всички ниши за хората, които обичат изкуството, които обичат класическата музика, но започвайки през този сезон, ще продължим и през следващите сезони по същия начин да каним максимално много хората, които са изграждали и продължават да изграждат българската музикална история."

Тази есен се навършват 80 години от откриването на зала "България". То ще бъде отбелязано с концерт на 9 октомври. Програмата за юбилея ще е същата, с която е открита залата през 1937 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев се срещна с външния министър на Хърватия
Президентът Радев се срещна с външния министър на Хърватия
Към какви нови професии трябва да се насочат младите хора?
Към какви нови професии трябва да се насочат младите хора?