НОВИНИ

Обвиниха шестима по делото "Агромах"

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима души по делото "Агромах". Говорителят на главния прокурор съобщи,че те били призовани за предявяване на обвинения, но не се явили пред разследващите, заради влошено здравословно състояние. Според Арнаудова всички били настанени в болница "Софиямед". Специализираната прокуратура влезе в болницата, за да установи има ли нещо нередно. Припомням, че проверката на "Агропмах" започна през март миналата година, заради данъчни злоупотреби в размер на 14 милиона лева.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
17:15, 30.05.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Разследването по делото "Агромах" започнало през 2016 г. с претърсвания, разпити, изземвания на много пари. Разследващите разполагат и с данъчните експертизи, съобщи Румяна Арнаудова.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: "Днес трябваше да се явят последните двама от общо 6 лица, на които са повдигнати обвинения по делото "Агромах". Всички рязко се разболяха и се намират в една болница в София".

Със съдействието на главния секретар на МВР специализираната прокуратура влезе на проверка в болница "Софиямед".

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: "За да установим в действителност ли рязко им се е влошило здравословното състояние или е налице - поредното демонстративно бягане от правосъдието".

От болницата съобщиха, че специализираната прокуратура е проявила интерес към здравословното състояние на трима пациенти, които постъпили за лечение след пътен инцидент.

д-р Иван Колчаков - анестезиолог в УМБАЛ "Софиямед": "Двама са настанени в хирургично отделение, третият е бил в урологично отделение, претърпял е операция и е изписан на 23-ти този месец. Мисля, че направиха контакт и доколкото знам са им връчени някакви предизяестия, може би за следствени действия".

От прокуратурата уточняват, че разследването е на финалната права и скоро шестимата обвиняеми ще бъдат предадени на съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промяна на разписанието на влака от София до Солун заради стачка в Гърция
Промяна на разписанието на влака от София до Солун заради стачка в Гърция
Отново задръствания на Аспарухов мост във Варна
Отново задръствания на Аспарухов мост във Варна