НОВИНИ

Млада певица привлече вниманието на Райна Кабаиванска

Едно 18- годишно момиче от Шумен привлече с таланта си вниманието на оперната прима Райна Кабаиванска. Александрина Михайлова още не е завършила гимназия, но вече има покана това лято да усъвършенства таланта си в Академия Киджана в Сиена. Защо Райна Кабаиванска направи изключение и прие да работи с толкова млада певица разказва следващия репортаж.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева Здравка Русева
10:12, 30.10.2016
Чете се за: 01:10 мин.
Още

Намираме я в училище, преди час по немски. На пръв поглед Александрина е средностатистически тийнейджър. Заниманията й с музика обаче разкриват един изключителен талант.Първоначално никой не подозирал, какъв дар носи в себе си Александрина.

Недка Телбизова-вокален педагог
В началото на 8-ми клас дойде и ми каза "Аз искам да пея". Ми викам" Добре". Чух я, чухме се ,видяхме се, но не личеше да е нещо кой знае какво.

Алескандрина напредва светкавично. Всяка нейна поява на международен конкурс за оперни певци предизвиква възторжени коментари сред специалистите. Още повече, че винаги се явява с арии, които са сериозно изпитание дори за зрели артисти с много опит на сцената

Недка Телбизова- вокален педагог
Почти три октави на тази възраст е нещо изключително и всички са казвали, които са я чували, че това е много даровито дете.
Райна Кабаиванска
Аз преди всичко търся у певците, които се явяват не само глас, но това, което се нарича свещеното пламъче и това детенце има този свещен огън, но тъй като трябва преди всичко да завърши гимназията ще дойде при мене това лято в академия Киджана в Италия в Сиена и после на майсторския клас в България. Аз смятам, че това дете има голям талант, много голям талант, така че ще й помогна до когато мога и аз лично и спонсорите на моята фондация. Аз виждам нейното бъдеще в Италия, в моя клас тука в Италия, за да завърши целия кръг на обучение и после нагоре.

Александрина не се страхува от трудностите, които може да срещне по пътя си на музикант. Казва, че без конкуренция просто не може. Убедена е, че оперното пеене е нейната съдба.

Александрина Михайлова
То ми легна на сърцето, наистина чувствам музиката в сърцето си, как тази музика ме топли, как ми харесва да я изпълнявам.

Макар от малка да учи немски език, сега Александрина е включила в програмата си интензивни занимания по италиански по личната препоръка на Райна Кабаиванска. Разходите за това са поети от фондацията на оперната прима. Александрина вече няма търпение пред нея да се отворят вратите на Академия Киджана, защото това ще е нова страница в развитието й на млад талант.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидия Ганева изпя Вълшебен ден на гала вечер на Лайънс Европа Форум
Лидия Ганева изпя "Вълшебен ден" на гала вечер на "Лайънс Европа Форум"
Политиката на Фейсбук - кое е от обществено значение и кое не?
Политиката на Фейсбук - кое е от обществено значение и кое не?