НОВИНИ

Много туристи посещават най-новата хижа в Пирин "Загаза”

Много любители на Пирин през лятото се отправят към Северозападния дял на планината над град Кресна. На изток от село Влахи на 1400 метра надморска височина е и най-новата хижа в този район. От нея тръгват маршрути за хижа “Яворов”, хижа “Синаница” и други интересни места в Пирин.

bnt avatar logo
от Николай Янев
19:40, 09.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Хижа “Загаза” се намира в едноименната местност в тази част на Пирин и е разположена между две реки. Съществува от 6 години. Разполага с 50 места. Много от туристите идват тук заради девствената природа. Оттук се отправят на различни преходи.

Явор Стоев - хижар: "Юли месец е най-натоварено. Тогава идват големите групи: русенска, ямболска, старозагорска, пловдивската група."

Най-бързо от хижата се стига до Синаница - за 3 часа и половина.Останалите маршрути се изминават за около 5-6 часа.

Кузман Петров - турист: "Мога да кажа, че съм обиколил целия Пирин. Тази част на планината беше бяло петно не само за мен, но и за много туристи, които не знаят все още, че съществува тази хижа."

До хижата води над 20-километров път от град Кресна. Районът е предпочитан и от любители на планинското колоездене. Преди дни с велосипеди дотук дошли испански туристи, след което се отправили към село Влахи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на медици в болницата в Пазарджик
Недостиг на медици в болницата в Пазарджик
Млад мъж беше блъснат от кола на пешеходна пътека в София
Млад мъж беше блъснат от кола на пешеходна пътека в София