НОВИНИ

Молдовски гражданин е заловен за взривения банкомат в Пловдив, друг се издирва

Полицията залови в Бургас 22-годишен молдовски гражданин за взривения в събота сутринта банкомат в Пловдив. Извършителят е задържан за 72 часа. Той е имал съучастник - също молдовец, който е напуснал страната и е обявен издирване. В Пловдив главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че престъпната група е свързана и с обира на банкомат в столичния квартал Люлин. Стана ясно, че това са граждани, които са пребивавали в страната ни като туристи.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
18:47, 11.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Молдовският гражданин е заловен на автомивка в Бургас, по време на заличаване на следите от автомобила, с който е извършено престъплението. Крадците са използвали крадени регистрационни табели.

ст. комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР-Пловдив: Оказа се, че същите са отнети същата вечер в непосредствена близост до банковия офис, в който беше взривен банкомата.

В банкомата е имало 215 000 лева. В заловения извършител са открити едва 88 000 лева.

гл. комисар Младен Маринов - главен секретар на МВР: Не малка част от сумата е възстановена. Другата се проследява, тъй като те бързо са сменени в чейнджбюра. Част от сумата е обгоряла от самия взрив, така че работим и по проследяване на останалите пари.

Разследващите предполагат, че взривът е осъществен с пропан-бутан. Същата кола и метод са използвани при обира на банкомат в столичния квартал "Люлин". Молодовците са влезли в страната ни като туристи на 17-ти юни. Пребивавали са в различни градове на страната. Към момента все още не е ясно дали крадците са имали български съучастници. .Преди 3 месеца са заловени други молдовски граждани за въоръжен грабеж на бензиностанция в Шуменско.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Македония получи покана за преговори за членство в НАТО
Официално: Македония получи покана за преговори за членство в НАТО
Ще решат ли новите закони проблемите на хора с увреждания - говори Хасан Адемов
Ще решат ли новите закони проблемите на хора с увреждания - говори Хасан Адемов