НОВИНИ

Музиката от любимите на поколения видеоигри ще звучи тази вечер в София

Музиката от любимите на поколения видеоигри ще звучи тази вечер в зала 1 на НДК. Звездата на гейм-индустрията Томи Таларико ще представи VIDEO GAMES LIVE. Проектът е записал 2 рекорда в книгата на Гинес - за най-дълго турне и за най-многобройна публика на симфоничен концерт. Още за музикалното шоу разказва Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
06:57, 20.11.2019
Чете се за: 01:39 мин.
У нас

Състезателен дух и хъс за победа. А музиката може само да разпали желанието да прескочиш препятствията. Разпалва го и в живота на Томи
Таларико преди повече от 30 години.

Томи Таларико, музикант: Музиката и видеоигрите са двете ми големи любови. Затова ги свързах. Музиката винаги е била важна част от живота ми. Стивън Тайлър от "Аеоросмит" ми е братовчед. На 20 се преместих да живея в Калифорния. Бях малко тъжен. Първата ми работа беше като продавач на клавиатури. Нямаше къде да живея и спях на плажа. Носих тениска с изображение от видеогра. Видели са ме с нея. Дойдоха и ме попитаха: искаш ли работа, в която да играеш видеоигри? Така започна всичко. Трябваше да ги тествам. Бяха минали едва няколко дена, откакто бях в Калифорния, а се озовах в една огромна индустрия.

Вдъхновение и начин за младите да ценят изкуствата. Това открива музикантът във видеоигрите.

Томи Таларико, музикант: Мелодията е най-важна при композирането на музика за видеоигра. Геймърите обичат действието, искат да бъде вълнуващо. Музиката се превръща в двигател на емоциите. Затова искам тя да бъде водеща. Това е и разликата между музиката за видеоигри и филмовата музика. Докато във филмите музиката по-скоро служи за фон, то при видеоигрите тя трябва да движи действието. А въображението ми трябва да създаде нещо голямо и вълнуващо. Това, което не разбират хората, които не ираят видеоигри, е че те вдъхновяват хората. Често казват, че те дават лош пример или подтикват към насилие. Ако погледнем от друга страна обаче, вдъхновяват - например да създават и обличат костюми като на любимите си герои, да се занимават с изкуство, да правят ремикси на музика от видеоигри. Така те показват и собствения си стил. Погледнете платформите в интернет, всеки ден милиони хора създават съдържание на основата на видеоигрите!
Томи Таларико, музикант: Започнах този проекти с концертите преди 16 години. И хората полудяха по него. А ми казваха: Томи, тези, които играят видеоигри, никога няма да отидат на симфоничен концерт, а онези които ходят на симфонични концерти, не играят видеоигри. Направих първото шоу със симфоничния оркестър на Лос Анджелис. И за него ми казваха, че ще бъде голям късмет, ако присъстват 500 души. Дойдоха 11 хиляди. След това записахме и 2 рекорда на Гинес - за симфоничен концерт с най-многобройна публика повече от 700 000 души в Пекин. Свирихме на Олимпийски стадион. Другият ни рекорд е за най-дълго турне. Със спектакъла в София концертите ни стават 516. Където и по света да свирим, хората са изключително развълнувани.
Томи Таларико, музикант: Успехът на този проект се дължи и на факта, че навсякъде по света хората обичат видеоигрите, без значение къде се
намират. Когато чуят тази музика, си спомнят за детството или за приятелите, с които са играли видеоигри. За съжаление сега те се превърнаха
в самотно занимание. Онлайн. Това не е хубаво, защото хората обичат да играят заедно. Има някаква магия в усещането да споделиш своето хоби, да видиш как то се превръща в страст.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама мъже от силистренско село твърдят, че са жертви на интернет измама
Двама мъже от силистренско село твърдят, че са жертви на интернет измама
Инвеститори помагат на младежи да започнат бизнес
Инвеститори помагат на младежи да започнат бизнес